27 Ekim 2015 Salı

HİSART ( CANLI TARİH VE DİORAMA MÜZESİ )

   

            Muhakkak ki İstanbul her türlü müze, sanat galerisi, atölye vs. açısından çok zengin bir şehir. Ancak ; Hisart Diorama Müzesi gerçekten farklı bir yer. Kapısından ilk girdiğidiniz andan itibaren kendinizi ortamın büyüsüne kaptıracaksınız. Bu müze gerçekten kişisel özverinin ve tarih merakının muazzam bir eseri. Güzel bir hafta sonu etkinliği olarak kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir yer. Sizi bu müzede neler mi? bekliyor. İşte cevabı ;




     
  Müzenin sahibi, Nejat ÇUHADAROĞLU. Küçük yaşlardan itibaren resim, heykel ve maketciliğe duyduğu merak ve ilgi zamanla koleksiyonculuğu da ynına alarak müzeciliğe kadar uzanan bir yol çizmiş. E tabi ki, böyle bir müze sadece maketçilik, resim ve heykel tutkusuyla olmuyor. Koleksiyonculuğa ilgi duyan herkesin sahip olduğu büyük tarih merakı,onda da mevcut. Biz tam müzeye girerken kendisi ile kapıda karşılaşma fırsatı bulduk. Kendisi bizi gayet sıcak kanlı karşıladı. Atölyeleri görme talebimiz , çalışmaların yoğunluğundan dolayı geri çevrilse de, kendisini görebilmek bizi mutlu etti ve müzeyi gezmeye başladık.



        Müze dışarıdan bakıldığında, alışılmış müze görüntüsünü pek yansıtmıyor. İçeri girdiğinizde ise müthiş düzenlenmiş, harika dioramalar sizi etkiliyor. Her katta ayrı bir konu ve tarihi dönem işlenmiş. Giriş katından itibaren kronolojik olarak, çok farklı sahneler ve objeler sergilenmiş. Fotoğraflar size yeterince bilgi verecektir. En üst katta günümüze yaklaştıkça çocukluğunuzun anıları da canlanacak. Müzede Çanakkale'den, kurtuluş savaşına, Dünya savaşlarından , Kıbrıs barış harekatına kadar pek çok savaş ta canlandırılmış. Tabi ki İstanbul'un fethini unutmayalım .  Özellikle çocuklarınızı da yanınızda getirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

        Müzenin teras katında, gezi sonrası oturup, kahve içerken etrafınızdaki fantastik film kahramanlarının heykellerini seyredebileceğiniz bir kafe mevcut. Starwars , terminatör, robokop vs....
Bu bölüm de gerçekten çok ilginç .
       Nejat ÇUHADAROĞLU ve ekibinin çalışmaları sadece bu müze ile sınırlı değil . Ülkemizin değişik yerlerindeki Diorama ve canlandırmaları da yapıyorlar.
        "Ziyaretçilerini tarihin içinde masalsı ve görsel bir yolculuğa sürükleyen Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, Nejat Çuhadaroğlu’nun emeğini, sabrını ve vizyonunu yansıtıyor. Her bir eserde alın teri bulunan Nejat Çuhadaroğlu, 30 senelik maket deneyimini, 25 senelik diorama yeteneğini, 18 senelik koleksiyoner kimliğini ve birikimini Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi ile tarih ve sanatseverlerle paylaşıyor."  ( Hisart Sitesi )


        Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 20 tl. Öğrenci ve öğretmenler için 10 tl.  On ve üzeri gruplar için kişi başı 15 tl. Engelli vatandaşlarımız ve 1 adet refakatçileri için ve gazilerimiz için ücretsiz.
Müze Pazartesi günleri ziyarete kapalı ,  Pazar günü 12:00-18:00 saatleri ve diğer günler 10:00- 18 saatleri arasında ziyarete açık .


        Müze hakkında ayrıntılı bilgi almak için ; http://www.hisartmuseum.com/tr/default.asp  internet sitesini mutlaka ziyaret ediniz.





Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi
Hürriyet Mah. Cemil Bengü Cad. No: 21 34403 Çağlayan / İstanbul / Türkiye
T.+90 212 296 98 04
F.+90 212 224 20 36






 





KIZIL BARON









SİKORSKY






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder